Copyright © ACCEMUNDO  - all rights reserved


Uw specialist in accessoires

Bezoek ons op linkedin, twitter of facebook

Home

De oorsprong van de das terug gaat naar het oude Rome waar de senatoren de ‘Fascalia’ rond de nek knoopten om de stembanden warm te houden.Dit werd gezien als een symbool van status en macht


Het Romeinse leger kon niet achter blijven en nam de Fascalia op als onderdeel van hun uniformen. Enkele generaals dienden in het Romeinse Rijk dat tegenwoordig beter bekend staat als Kroatië.


Kroätische huursoldaten namen het gebruik over en verspreiden de Fascalia in Duitsland en Frankrijk.

Vandaag de dag maakt de das nog steeds het verschil uit voor de verschijning van elke man

Waar komt de stropdas vandaan?

Opgericht einde jaren 80 te Oudenaarde onder de naam Laurent Belgium / Dassen Laurent zijn we al snel uitgegroeid tot gevestigde waarde in de wereld van de stropdassen. De productie vond plaats in onze eigen ateliers waar een dertigtal ervaren medewerkers zorgden voor een productie van vele 10-duizende strikken, en stropdassen op jaarbasis. Het was de glorietijd waarin iedereen nog een stropdas droeg op kantoor of in het bankwezen.


‘Casual Friday’ was de start van een nieuw tijdperk en de vraag naar stropdassen nam geleidelijk aan af in de jaren daaropvolgend.


In maart 2003 werd het bedrijf overgenomen door Dhr Ivan De Beule die er met zijn commerciële inzicht en gedrevenheid in slaagde om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Na grondig marktonderzoek en analyse werden de collecties en  het gamma gemoderniseerd en aangepast aan het huidige mode beeld. Ons aanbod werd uitgebreid met nog vele andere accessoires en corporate gifts. De huisstijl werd onder handen genomen en de productie gemoderniseerd.

Het bedrijf heeft zodoende naam verworven en een uitstekende reputatie opgebouwd als leverancier van vele grote merklabels in de modewereld en als producent van exclusieve en kwalitatieve accessoires die de naam van nationale en internationale ontwerpers dragen.


Hoe het begon ...

Dat kan, lees maar het volgende verhaal:

We hebben grote problemen. Het moet anders!” De dieren verzameld in de grote wei schreeuwden door elkaar heen. Ze maakten zich zorgen. Eeuwen lang hadden ze in voorspoed geleefd, maar nu werd hun leef gebied steeds kleiner, afgepakt door de mensen voor hun huizen, fabrieken en landbouw.
“We doen het niet goed. De mensen doen het beter. Er komen er steeds meer en ze hebben mooie, warme nesten en genoeg te eten,” zo krijste de ekster.
“Stilte!” zo klonk de metalen stem van de koolmees. “Ik heb een voorstel. Laten we eens onderzoeken waarom de mensen het zo goed doen, daar kunnen we van leren.”
Dat vonden alle dieren een goed idee."De pimpelmees ontdekte dat het succes van de mensen is te danken aan hun kleren. De meest succesvolle mensen zijn anders gekleed dan de arme mensen. De pimpelmees droeg nu een gele jurk onder haar deftige groen-blauwe jas en het blauwe petje stond schattig. De koolmees droeg een zwarte hoed. Onder zijn deftige groene jas zag je een brede zwarte stropdas over zijn gele overhemd. “Sinds we ons kleden als mensen gaat het beter met ons,” vertelden ze, "we zijn zo succesvol dat de mensen ons belonen. Ze hangen eten voor ons in de bomen en geven ons houten nesten om onze kinderen veilig in groot de brengen.
Maar de andere dieren hadden geen zin om zich zorgvuldig te kleden. Toch zijn de kool- en pimpelmezen ervan overtuigd, kleren maken niet alleen de man maar ook de mees.


Een vogel met een das gespot?

Eind 2012 werd het tijd voor een grondige hernieuwing en werd de naam gemoderniseerd en gewijzigd naar het internationaal klinkende ACCEMUNDO.

De huisstijl werd in een nieuw jasje gestopt en terug gebracht naar de eigentijdse uitstraling op heden.

Het bedrijf verhuisde  begin december naar het Waasland en opende daar zijn eerste winkel. Een webshop wordt medio 2013 gelanceerd om de klanten een nog betere service te kunnen aanbieden en ons gamma is nu een van de meest uitgebreide van de BNL.

Tot op heden blijven we groeien met slechts één motto : ook uw wereld te voorzien van accessoires!


ACCEMUNDO vandaag

STUKJE GESCHIEDENIS

NIEUWS

ACCEMUNDO maakte een korte introductie film over onze winkel en ons gamma accessoires.

On the move!

16.02.2013

16

Kinderaccessoires verkrijgbaar in onze winkel voor de communie of andere feesten

Klik hier voor meer info


De winkel te Sint-Niklaas is open!

23.01.13

23

Er verschenen verschillende artikels in de pers over onze nieuwe activiteiten:

Klik hier om het artikel te lezen

ACCEMUNDO in de pers

04.0213

04

Bij minimum aankoop van €50 ontvang je gratis een prachtig strandlaken!!!!

neem hier alvast een kijkje

Zomeractie in onze store!

01.07.2013

01

-30% op het eerste artikel -50% op het tweede!

Dit bovenop onze zeer scherpe prijzen!


Neem hier alvast een kijkje voor inspiratie

Stropdassen

sjaalsSOLDEN in onze store! ststore!!!

De nieuwe collectie zit vol  kleur en spetterende designs die u gegarandeerd zullen doen stralen dit voorjaar!

Kom een kijkje nemen in onze shop!

Nieuwe zomercollectie

Vrijdag 18 januari vond de plechtige opening plaats van onze nieuwe winkel te Sint-Niklaas. Alle aanwezigen waren vol lof over het concept, de inrichting en het zeer ruime aanbod in dassen, sjaals, strikken en andere accessoires.

Winkel geopend!!!

In ons uitgebreide gamma accessoires voor kinderen zal u zeker vinden wat u zoekt om die outfit compleet te maken! Wij hebben dassen en strikken voor jong en oud en sjaals voor dames en heren!


Accessoires voor iedereen!